dimecres, 6 de desembre de 2017

Meritxell Rodés.Aquest curs Meritxell Rodés s'ha incorporat a l'equip de l'Escola Ermengol de Balaguer,  una professional amb un gran bagatge en la docència artística. L'hem entrevistada per saber una mica més d'ella i dels seus àmbits de treball.

Per a qui no et conegui , qui és Meritxell Rodés?

 Llicenciada en Belles Arts i especialitzada en Conservació i restauració de Béns Mobles per la Universitat de Belles Arts de Barcelona

Ha treballat com a professora  i directora d'una escola d'Arts Plàstiques; com també de professora del departament de Visual i Plàstica en el sector de la  docència. També ha treballat de restauradora i conservadora a nivell museístic i particular.
 Actualment imparteix classes de dibuix, pintura, manualitats i restauració en dues poblacions de la província de Lleida.


Com t’agrada enfocar les teves classes ?
Les classes les enfoco de manera teórico-pràctica; respectant les necessitats i particularitats de cada alumne.

A quin tipus de persones/edats t’agrada adreçar-les?
No tinc preferencia d'edat. En totes em sento còmoda ensenyant.

Quins són els criteris bàsics per restaurar  material arqueològic?

Cal matisar què s'entèn per restaurar,doncs restaurar no consisteix solament en les intervencions pràctiques efectuades en la propia materia d'un objecte.
Hi ha varis tipus de restauració i tots ells segueixen  el principi de que restaurar és conservar i preservar i si cal restablir la unitat potencial de la peça sense cometre un fals històric

 
L’espai que es dóna l’art en l’educació és suficient?
En l'ensenyament reglat,tan a primària com a secundària, l'assignatura de plàstica no se la valora amb la importancia de moltes  altres matèries.
 
I en el ensenyament no reglat, és poca la gent que pensa que el món de les arts plàstiques i el propi art en sí,ajuda a desenvolupar la ment i la motricitat fina.
                                                            Núria Mallol