diumenge, 23 d’octubre del 2016

Projecte slowarts


Aquest curs 2016/17 posem en marxa el projecte slowarts. Com en aquesta imatge, ens situem davant d'una ruta que tot just comença i en la que volem anar construint i reconstruint a partir del que aquest camí ens ofereixi.
El projecte slowarts es centra  en l'artesania i els oficis tradicionals. Volem posar en valor el treball fet amb les mans i els productes que se n'obtenen en el camp de les arts aplicades. En ells hi ha implícits un seguit de  sabers populars, formen part del nostre patrimoni cultural i són, al cap i a la fi, una manifestació artística.
 

Per aquest motiu, pensem que calen iniciatives que contribueixin  a la seva recuperació i revalorització. El treball fet amb les mans, ha de ser recongut com quelcom que conté en si mateix uns valors implícits i que es complementa de manera indissociable, amb una activitat intel.lectual.

La filosofia slow ens aporta un marc genèric que s'ajusta a les nostres premises i que esdevindrà una guia  per al projecte, encara que aquest pugui beure d'altres fons. Aquest pensament aboga pel gaudi del temps i la necessitat de parar en determinats moments per a que les nostres actuacions es puguin fer de manera conscient. Això ens permet reflexionar sobre el que fem ,pensar en l'impacte de les nostres accions i buscar els recursos en el nostre entorn més proper.

Ens centrarem en la creació de peces d'art, objectes per a casa, productes de bellesa i peces de roba i complements, oferint un seguit de cursos, jornades, tallers,...emmarcats dins de la línia d'aquest projecte