divendres, 2 de juny del 2017

Exposició de Josep Maria Mora a Balaguer



L’Escola Ermengol de Balaguer inicia el seu cicle d’exposicions amb la mostra d’aquarel.les de Josep Maria Mora .



L’Escola Ermengol de Balaguer ha encetat  una nova etapa en la que combinarà la formació artística de petits i grans amb l’activitat expositiva.  Amb  aquesta iniciativa es vol donar a conèixer l’obra d’artistes del territori  i també posar a l’abast creacions  de diferents géneres produïdes dins o fora de Catalunya.  En tracta d’un cicle durant el qual, s’organitzarà  cada dos mesos una exposició en el mateix espai de l’escola, que coordina la pintora i professora  Natalya Domanova.  D’aquesta manera es proporciona als alumnes exemples de primera ma que contribueixen al gaudi i al coneixement amb  l’observació directa de les obres.  Les exposicions estan adreçades  també a la ciutat i es poden visitar amb l’entrada lliure durant els horaris d’obertura  del centre , ja que es vol compartir i al mateix temps,  fer visible,  la tasca cultural que duen a terme les escoles i tallers dedicats a l’ensenyament de les belles arts.

El dijous 1 de juny es va inaugurar  la primera d’aquestes exposicions, una mostra de 18 obres de Josep Maria Mora Cagigao. Aquest artista lleidatà ha dedicat la seva vida laboral a l’arquitectura i un cop jubilat, ha canalitzat  la seva energía creativa en  la pintura i l’escriptura. Pel que fa a la pintura, ha escollit com a camí d’expressió l’aquarel.la realista i a moments fantàstica (per ell la fantasia és una part de la realitat), centrada en la representació dels llocs i de les persones que estima. Es tracta de  la primera presentació de la seva producció, en la que aquets artista recrea el seu entorn  vist des de l’observació pausada , fet que li perment revelar amb subtilesa artística instants, sentiments, valors, que poden passar desapercebuts a primera vista i que ell vol compartir.

Aquesta mostra es pot visitar de dilluns a dissabte, de 10 ha 12h i  de dilluns a divendres, de 17,30h a 19h,  fins el dia 27 de juliol  (Carrer del Pont, 65)