divendres, 2 de juny de 2017

Exposició de Josep Maria Mora a BalaguerL’Escola Ermengol de Balaguer inicia el seu cicle d’exposicions amb la mostra d’aquarel.les de Josep Maria Mora .L’Escola Ermengol de Balaguer ha encetat  una nova etapa en la que combinarà la formació artística de petits i grans amb l’activitat expositiva.  Amb  aquesta iniciativa es vol donar a conèixer l’obra d’artistes del territori  i també posar a l’abast creacions  de diferents géneres produïdes dins o fora de Catalunya.  En tracta d’un cicle durant el qual, s’organitzarà  cada dos mesos una exposició en el mateix espai de l’escola, que coordina la pintora i professora  Natalya Domanova.  D’aquesta manera es proporciona als alumnes exemples de primera ma que contribueixen al gaudi i al coneixement amb  l’observació directa de les obres.  Les exposicions estan adreçades  també a la ciutat i es poden visitar amb l’entrada lliure durant els horaris d’obertura  del centre , ja que es vol compartir i al mateix temps,  fer visible,  la tasca cultural que duen a terme les escoles i tallers dedicats a l’ensenyament de les belles arts.

El dijous 1 de juny es va inaugurar  la primera d’aquestes exposicions, una mostra de 18 obres de Josep Maria Mora Cagigao. Aquest artista lleidatà ha dedicat la seva vida laboral a l’arquitectura i un cop jubilat, ha canalitzat  la seva energía creativa en  la pintura i l’escriptura. Pel que fa a la pintura, ha escollit com a camí d’expressió l’aquarel.la realista i a moments fantàstica (per ell la fantasia és una part de la realitat), centrada en la representació dels llocs i de les persones que estima. Es tracta de  la primera presentació de la seva producció, en la que aquets artista recrea el seu entorn  vist des de l’observació pausada , fet que li perment revelar amb subtilesa artística instants, sentiments, valors, que poden passar desapercebuts a primera vista i que ell vol compartir.

Aquesta mostra es pot visitar de dilluns a dissabte, de 10 ha 12h i  de dilluns a divendres, de 17,30h a 19h,  fins el dia 27 de juliol  (Carrer del Pont, 65)