diumenge, 11 de juny de 2017

Nova direcció a l'Escola


A partir d'aquest mes de juny, Matías Tolsà agafa el relleu d'Ermengol Tolsà i assumeix  la direcció de l'Escola Ermengol de Lleida. En aquesta entrevista ens explica quins són els seus projectes i com recollirà l'experiència i la trajectòria que ja té el centreEn aquesta nova etapa de l’Escola Ermengol en la que tu agafaràs la direcció,  quines són les teves idees clau, criteris propis, aportacions personals..?


La meva intenció ara és consolidar el projecte. En aquests anys hem anat creixent i crec que ara ens toca reforçar l’estructura, fer petits canvis per fer més sòlid el nostre projecte d’escola. I d’aquí cap endavant, amb més força.Qué creus que cal conservar de la indentitat   que tenia   l’Escola en el moment de la seva  creació?


Els principis i els objectius de l’escola es mantenen intactes, i ara tenim una experiència que ens permet veure amb millor perspectiva com acomplir-los.


Quíns són els criteris per escollir els professors del centre?


Des dels inicis, l’Escola Ermengol ha volgut ser un espai on aprendre gaudint del dibuix i l’art. Defugim de la vella metodologia vertical i busquem un ambient distés on esgeneri naturalment una complicitat entre alumnes i professors i l’aprenentatge esdevingui una experiència agradable.


Com a il.lustrador i caricaturista, qué creus que és fonamental en la formació com a professionals? Qué pot aportar en aquest sentit l’Escola Ermengol?


El principi de l’escola és contagiar, com deiem, la nostra passió pel dibuix i l’art en general, la que m’ha portat a mí a ser ilustrador. Aquestés el primer gran objectiu pedagògic de l’escola. Després, busquem obviament, els millors professionals en diferents disciplines i tècniques per oferir el millor nivel de Lleida. 


A nivell pedagògic hi haurà canvis en la formació dels més petits i dels joves?


Sí, hi haurà alguns canvis en l’estructura dels cursos. Com deiem, l’experiència d’aquests anys ens dóna una millor visió de com arribar als nostres objectius pedagògics.

Els cursos dels més petits inclouran (com ja ho feien aquest any, pero més a partir del curs vinent) activitats inspirades en les metodologies Montessori i Arno Stern. En aquest curs per nenes i nens de 3 a 7 anys, la prioritat és respectar molt la seva llibertat i donar-li eïnes per explotar la seva creativitat.

Per als nens de 8 a 12 anys, comencem a treballar aspectes més tècnics, pero la novetat pel curs vinent será que ho farem a través de projectes artístics que escolliran els propis alumnes.


Pel que als adults, qué cal saber  per poder anar a  les classes,  s’ha de tenir formació prèvia?


Des dels inicis hem valorat molt positivament que comparteixin aula alumnes amb molta experiència amb d’altres que tot just comencen a agafar el llapis. En qualsevol dels casos, trobaran el millor professor per acompanyar-los en el seu aprenentatge.


En resum, que ofereix l’Escola Ermengol als seus alumnes petits i grans?


Un espai on compartim la nostra passió i els nostres coneixements en materia artística, una escola on l’alumne decideix qué vol aprendre i a quin ritme vol fer-ho.


                                                                                                  Núria Mallol